Powered by RND

Revolució 4.0

Catalunya Ràdio
Revolució 4.0
Último episodio

Episodios disponibles

5 de 260
  • Carles Rexach: "El progrés m'està matant"
    Entrevista a l'exfutbolista i exentrenador del Futbol Club Barcelona Carles Rexach, amb qui parlem de com tecnologies com el VAR estan revolucionant el futbol. En relació al VAR, justament, Rexach reconeix que li sembla bé, però creu que s'ha d'acabar d'afinar. Rexach diu que és poc amant de la tecnologia, que no està gens interessat en la IA i que quan feia tàndem amb Johan Cruyff a la banqueta del Barça no usava cap programa informàtic per recollir dades dels futbolistes. A més a més, argumenta per què creu que l'enorme quantitat de dades i de paràmetres físics i sensorials sobre els futbolistes que ofereix avui la tecnologia no són gaire útils o fins i tot són contraproduents. Santiago Niño-Becerra analitza els efectes dels aranzels imposats pels Estats Units, especialment sota la presidència de Trump, i com afectaran diferents regions, com la Unió Europea i la Xina. Acabem amb Albert Pla, de Sanofi, que ens explica com la IA ajuda a combatre malalties com l'esclerosi múltiple.
    --------  
    54:10
  • Cuesta: "Amb la IA, tenim moltes més notícies falses"
    El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte presenta la secció "El clic a l'ull", amb el periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta. Entre moltes altres qüestions, Cuesta argumenta per què creu que els xatbots, cada cop més omnipresents a les nostres vides, no són de fiar i per què creu que és millor consultar dubtes a cercadors com Google que no pas a plataformes d'IA com ChatGPT. També es mostra crític amb xarxes socials com Instagram. Parlem amb Gerard Pinar i Cristina Camps, de Bleta, sobre com ofereixen solucions tecnològiques per a persones grans per reduir la bretxa digital. Acabem amb el doctor Leonardo Romero, expert en càncer de mama, que impulsa la humanització de la medicina posant el pacient al centre de tot.
    --------  
    52:02
  • Google rep menys consultes: ja nota la competència real de ChatGPT
    Diumenge al "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, el professor Esteve Almirall presenta el seu darrer llibre, "Què fer quan tot canvIA", que se centra a explicar com aquesta tecnologia ho està transformant tot. Almirall insisteix que és un canvi inevitable i que, per tant, cal afrontar-lo des de tots els àmbits. Almirall diu que, com en qualsevol tecnologia nova que s'implementa, hi haurà beneficiats i derrotats, i que la idea que ens acostem al desastre és normal perquè sempre que la humanitat s'ha enfrontat a un canvi tecnològic, molta gent ha tingut por. A més, conversem amb Dani Páez i Marisa Oliver, i descobrim la Laia, una influenciadora creada amb IA que vol revolucionar el màrqueting digital. Finalment, parlem amb Borja Batlle, d'ADDiVAL, sobre la fabricació additiva i la seva integració a l'ecosistema DFactory.
    --------  
    53:26
  • Doctor Prats: de grup virtual a triomfar al Japó amb una aventura musical d'11 anys
    El "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, dissabte entrevista el grup Doctor Prats, que torna a publicar un disc i a fer concerts després d'un parèntesi de més d'un any. El disc es diu "F5", que és la tecla que indica en un ordinador l'acció d'aturar-se i tornar a començar. Amb Doctor Prats parlem de la seva trajectòria (que inclou un inici virtual, en què la majoria de components no es coneixien personalment), de com treballen l'estratègia a les xarxes socials i d'iniciatives tecnològiques que inclouen en aquest darrer disc, com un contingut exclusiu generat amb tecnologia NFC. A "Món 2030" explorem com les empreses catalanes adopten la IA per innovar, amb Xavi Domingo d'Eurecat, que ha liderat més de 500 projectes en aquest camp. Finalment, a "Xerpa 4.0", el professor Lluís Soldevila ens dona deu claus per gestionar els canvis en l'àmbit professional.
    --------  
    53:20
  • Marc Andreessen ho té clar: si tu no ets milionari, és culpa teva
    Al "Revolució 4.0", el programa que dirigeix i presenta Xantal Llavina, diumenge, l'expert en tecnologia Josep Maria Ganyet dedica la seva master class a analitzar la trajectòria i la personalitat de Marc Andreessen, autor del controvertit "Manifest tecnooptimista", que va aixecar certa polseguera quan va sortir. Tot i ser força desconegut, Andreessen va crear els primers navegadors a internet, ha tutoritzat Mark Zuckerberg i forma part del grup de gurus de la tecnologia que té influència en l'administració Trump. A "La cara i la creu d'emprendre", descobrim Dogfy Diet, la start-up de menjar natural per a gossos, amb el seu CEO, Gonzalo Noy, i Rosa María Cárdenas. Parlem de com gestionar l'èxit i el fracàs en l'emprenedoria i tanquem amb Santiago Niño-Becerra, que analitza l'encariment dels productes bàsics als EUA i la reducció de la classe mitjana a Espanya.
    --------  
    52:25

Más podcasts de Economía y empresa

Acerca de Revolució 4.0

Xantal Llavina i el seu equip de col·laboradors fan la revolució descobrint-nos tots els vessants de la innovació, la creativitat i la competitivitat de la mà d'empreses digitals i d'emprenedors.
Sitio web del podcast

Escucha Revolució 4.0, Tengo un Plan y muchos más podcasts de todo el mundo con la aplicación de radio.es

Descarga la app gratuita: radio.es

  • Añadir radios y podcasts a favoritos
  • Transmisión por Wi-Fi y Bluetooth
  • Carplay & Android Auto compatible
  • Muchas otras funciones de la app

Revolució 4.0: Podcasts del grupo

Aplicaciones
Redes sociales
v7.15.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 4/19/2025 - 4:45:05 AM