L’actualitat de la Universitat de Barcelona explicada a través de les veus que la protagonitzen. Entrevistes, reportatges i taules rodones sobre educació, ciènc...
La periodista Noemí Polls i la filòsofa de la UB Montserrat Crespín reflexionen sobre la responsabilitat ètica dels mitjans quan informen de successos: per què s’accepta tan fàcilment la violència mediàtica i per què és tan difícil regular jurídicament algunes pràctiques que clarament vulneren els drets fonamentals? Recollim aquesta xerrada, que va tenir lloc en el marc del festival filosòfia Barcelona Pensa, en un nou capítol de ‘L’actualitat de la UB, en pòdcast’.
--------
53:35
Cardemcat: el primer videopòdcast sobre sexe de la UB
Laura Boj, Roger Miras i Xènia Hernández ens presenten Cardemcat, el videopòdcast guanyador del I Concurs Maria Sabater de la Universitat de Barcelona. Aquest projecte ens convidarà a parlar de sexe d’una manera oberta i sense tabús, i a fer-ho, a més a més, en català. Com seran les seccions del programa? A qui convidaran? Els membres de l’equip ens en fan un tastet i us esperen a partir del 14 de novembre, dia de llançament del primer episodi!
--------
11:50
Parlem de crisis des de l’antropologia social
Com entén l’antropologia social el concepte de crisi? Eloi Sendrós, investigador del Grup de Recerca en Antropologia de les Crisis i les Transformacions Contemporànies (CRITS), ens explica que les crisis són processos de canvi social de gran complexitat. ‘En crisi’, el programa de pòdcast que ha impulsat el seu grup de recerca, tractarà des del rigor i la sensibilitat alguns d’aquests processos: des de la crisi migratòria fins a la crisi del món rural, passant pels populismes o l’envelliment poblacional, entre molts altres temes.
--------
16:25
‘Llengües a tocar’, el nou pòdcast del GELA
Parlem amb Mònica Barrieras i Pere Comellas, integrants del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA), sobre la seva tasca i sobre el nou projecte que estan a punt d’engegar: Llengües a tocar, un pòdcast divulgatiu per donar a conèixer les més de 300 llengües que es parlen a casa nostra. El GELA va ser fundat per l’enyorada Carme Junyent fa més de trenta anys. Es dedica a la recerca i divulgació de la diversitat lingüística, un patrimoni valuosíssim que està en risc i que cal preservar.
--------
12:28
El que volies saber del Tiktok UB i encara no t’havíem explicat
Alba Capella, Marina Cerdà i Àngel Liu ens parlen del seu pas pel Tiktok de la UB. Ens expliquen coses que han après fent la beca de col·laboració i fan una crida als alumnes perquè participin més als vídeos. Reconeixen que l’algoritme de Tiktok és impredictible i asseguren que s’ho han passat molt bé! Els fem un test ràpid que superen amb escreix i, per acabar, donen consells molt útils a la Mayka Kowolik, una de les tiktokers del curs vinent.
L’actualitat de la Universitat de Barcelona explicada a través de les veus que la protagonitzen. Entrevistes, reportatges i taules rodones sobre educació, ciència, medi ambient i tecnologia, entre d’altres.