Powered by RND
Escucha Ai mare en la aplicación
Escucha Ai mare en la aplicación
(6 012)(250 108)
Favoritos
Despertador
Sleep timer

Ai mare

Podcast Ai mare
VilaWeb
Pòdcast sobre maternitats que s'emet quinzenalment. Conduït per Bel Zaballa, cada programa se centra en una entrevista temàtica en què es tracten qüestions que ...

Episodios disponibles

5 de 11
  • Qui vol ser llevadora?
    En aquest pòdcast hem tractat sobre la maternitat des de diferents vessants, i en moltes d’aquestes converses hi ha aparegut una figura que és cabdal en l’acompanyament durant l’embaràs i el part, tot i que té moltes més funcions: la llevadora. En aquest darrer capítol de la temporada, conversem amb Mariví Cambredó, presidenta de l’Associació Catalana de Llevadores i, d’ençà del 2018, coordinadora de l’ASSIR Sabadell. Ens explica quines feines fa una llevadora, quina importància té en l’acompanyament materno-infantil i en l'assessorament a la salut sexual i reproductiva... Com ha evolucionat aquest ofici durant les darreres dècades. També, per què actualment falten llevadores i què s’hi pot fer per revertir-ho, tenint en compte com pot afectar aquesta manca de relleu.
    --------  
    36:27
  • Part respectat, una qüestió de drets fonamentals
    Fa relativament pocs anys que es va començar a parlar de violència obstètrica. Encara n’hi ha, però, per sort, també hi ha una consciència com més va més estesa sobre el respecte a les embarassades i parteres. Però què vol dir exactament que un part sigui respectat? Quins drets tenen les embarassades? Els sabem? Estem prou empoderades quan arribem a la sala de parts? I els professionals, tenen prou sensibilitat? Què és un pla de part i fins a quin punt és vinculant? I en cas d’haver sofert violència obstètrica, a qui podem recórrer? També deu caldre aquesta sensibilitat en el món jurídic. En parlem, de tot plegat, amb l’advocada especialitzada Marta Busquets Gallego.
    --------  
    52:27
  • Maternitats intensives, la crisi de les cures i el mite de la conciliació
    Hi ha una crisi de les cures que no abordem de manera prou col·lectiva. Això diu l'antropòloga Bruna Àlvarez, que ha investigat sobre la construcció social de la maternitat, la conciliació laboral i familiar i la corresponsabilitat. Parlem amb ella sobre les conseqüències d'aquesta falsa conciliació, en què intervé el component de classe. De com en molts casos això porta les dones a deixar la feina quan han estat mares, o a treballar pel seu compte; i, en certa manera, a professionalitzar la maternitat, perquè és el mercat qui ha donat resposta a la crisi. Parlem també d'aquesta anomenada maternitat intensiva, que segurament accentua angoixes i neguits, i com es viu en altres cultures. Avui hi ha menys tribu i menys carrer, diu Álvarez. Més individualisme. Quines implicacions té, tot plegat?
    --------  
    56:11
  • Lactància: de les primeres crisis al deslletament i la formació dels professionals
    Diuen que la lactància té dos moments complicats: el començament i el final. Com ens preparem per a la lactància? No tan sols les mares, sinó també la parella o la família, i els professionals. Falta formació? Per què moltes mares deixen de donar el pit a contracor? Amb quines dificultats es troben? I com ha de ser una lactància reeixida? En parlem amb Judit Vilar (@lamamanurse), assessora de lactància i infermera a la Unitat d’Atenció a la Dona i l’Infant de l’Hospital Universitari de Vic. Vilar parla de les primeres hores del nadó, de com ha de ser una presa òptima, de com detectar algunes crisis de lactància. Del suport que falta, de mugroneres, de mites que encara s’arrosseguen (“no tens prou llet”, “al principi ha de fer mal”, “els mugrons s’han d’endurir”, “es desperta massa sovint”, “dóna-li cereals abans d’anar a dormir...). També de la crisi que significa treure el pit, com es pot acompanyar en aquest final d’etapa, i del sentiment de culpa que acostuma a acompanyar molts d’aquests moments de la lactància.
    --------  
    55:27
  • Desig i sexualitat en la maternitat i la relació de parella quan ha arribat un fill
    Com vivim la sexualitat quan som mares? Hem crescut amb un imaginari en què sembla que les mares siguin els éssers oposats a l'erotisme i la sexualitat, virginals. Res més lluny de la realitat. Si més no, en general. També és cert que hi ha èpoques en què a moltes mares el desig se'ls en va al fons de les butxaques. Per què? Què passa amb el desig durant el postpart? I més enllà, com hi influeix la logística domèstica, la càrrega mental, la concepció tradicional de sexe i desig, especialment en relacions heterosexuals? En parlem en aquest capítol amb Elena Crespi, psicòloga, terapeuta sexual, especialitzada en psicologia perinatal i teràpia de parella. És autora del llibre Sortir de mare (Rosa dels Vents, 2022), en què, entre més qüestions, tracta la sexualitat i el desig en la maternitat i avisa que l'arribada d'una criatura ho fa trontollar tot, també la relació de parella.
    --------  
    40:50

Más podcasts de Niños y familia

Acerca de Ai mare

Pòdcast sobre maternitats que s'emet quinzenalment. Conduït per Bel Zaballa, cada programa se centra en una entrevista temàtica en què es tracten qüestions que considerem que mereixen una conversa pausada. Temes que de mica en mica es van posant sobre la taula, perquè són centrals en la maternitat, si bé durant molts anys han estat més aviat als marges.
Sitio web del podcast

Escucha Ai mare, Sapiensantes y muchos más podcasts de todo el mundo con la aplicación de radio.es

Descarga la app gratuita: radio.es

  • Añadir radios y podcasts a favoritos
  • Transmisión por Wi-Fi y Bluetooth
  • Carplay & Android Auto compatible
  • Muchas otras funciones de la app

Ai mare: Podcasts del grupo

Aplicaciones
Redes sociales
v7.8.0 | © 2007-2025 radio.de GmbH
Generated: 2/22/2025 - 7:28:07 AM