Aquesta setmana, a les portes de Troia, repassarem un segle cabdal de la història de la ciutat de Ravenna, el que va de Gal·la Placídia a Teodoric, així com les seves construccions més significatives.
--------
54:58
492 - L’empresa frustrada de Gutenberg
Aquesta setmana, A les Portes de Troia, explorarem la cara menys coneguda de Gutenberg: el seu costat empresarial, els seus conflictes econòmics i la seva caiguda. Amb Natàlia Vilà Urriza.
--------
53:56
491 - Gilles de Rais: el primer assassí en sèrie de la història?
Aquesta setmana, A les Portes de Troia, viatgem a la França del segle XV per descobrir la fosca història de Gilles de Rais. Heroi de guerra i company d’armes de Joana d’Arc, però també protagonista d’un dels casos més aterridors de l’edat mitjana. Assassí en sèrie? Sàdic sense escrúpols? O víctima d’una conspiració? Explorarem la seva vida, els seus crims i la seva herència llegendària i a la cultura popular.
Segueix-nos, escolta'ns i interactua amb nosaltres: https://linktr.ee/portesdetroia
Escolta als companys de La Nit més Fosca! https://linktr.ee/lanitmesfosca
--------
55:00
490 - Testimonis d'un setge: Sarajevo
Aquesta setmana A les Portes de Troia reviurem com va ser el setge de Sarajevo, com va viure aquest tràgic episodi de la nostra història la família Lusic. Amb Oto i Branka Lusic.
--------
54:44
489 - Testimonis d'un conflicte: els Balcans
Aquesta setmana A les Portes de Troia parlarem dels antecedents que van portar a l’escat de la guerra de Bòsnia als anys noranta del segle XX. Amb Oto i Branka Lusic.
A les portes de Troia és un programa de ràdio i podcast d'història en català que s'emet des de Ràdio Castellar (Castellar del Vallès, Barcelona) a través de La Xarxa de Comunicació Local. Divulgació històrica en català, amb rigor i en format conversacional que el fa proper i amè.
És a través dels canals que ofereix La Xarxa, que s'ha convertit en un dels continguts culturals més escollits per les ràdios locals d'arreu de Catalunya. L'equip el conformen l'Alberto Reche, el Sergio Rodríguez i l'Albert Abril.